Menakur Magasinet

Det här kan du förvänta dig av Menakur

Det naturliga hjälpmedlet vid klimakteriebesvär. Så här fungerar det.

Menakur är avsett att användas regelbundet under hela övergångsåldern för att lindra symtomen och besvären. Här kan du läsa om dess effekter och vad du kan förvänta dig.

Kroppens ämnesomsättning är individuell

Ämnesomsättning är en allmän beteckning på den kemiska process i kroppen som omvandlar syre och mat till ämnen som kroppen behöver för att fungera. Även om ämnesomsättningen fungerar på samma sätt för alla finns det individuella skillnader. Bland annat varierar den kemiska balansen och hur snabbt näringsämnena tas upp i kroppen från person till person. Dessa individuella skillnader har i hög utsträckning genetiska orsaker. De är med andra ord ärftliga.

Vissa av våra kunder upplever en omedelbar effekt, medan det för andra kan ta 2–3 månader

Hur lång tid det tar innan Menakur ger effekt kan därför variera från person till person. Många av våra kunder upplever en omedelbar lindring av sina besvär, medan andra upplever förändringen först efter 2-3 månaders användning. Därför bör du göra det till en rutin att ta dina Menakur-tabletter varje dag. På så sätt får kroppen en möjlighet att vänja sig vid produkten, vilket gör att förutsättningarna för att den fungerar för dig ökar.

Det du kan vara säker på är att kroppen tar upp de verkamma ämnena, även om du kanske inte märker så mycket i början.

Problem med ämnesomsättningen

Problemen med ämnesomsättningen kan delas in i två grupper. Dels de problem som beror på att vi äter eller dricker för mycket eller för lite, vilket vi kan styra över själva. Och dels näringsrelaterade problem, som ofta beror på vitamin- och mineralbrist. Vi behöver få i oss vitaminer och mineraler genom kosten eftersom kroppen inte kan producera dessa ämnen själv. Därför utgör de en central del av det som brukar kallas en sund kost och om vi har brist på dem kan ämnesomsättningen rubbas.

Menakur innehåller viktiga vitaminer och mineraler som tillsammans ger en synergieffekt. Genom att använda Menakur dagligen ger du kroppen rätt förutsättningar för produkten att verka, dvs. att lindra klimakteriebesvär.

Värmevallningar

Ovan har vi beskrivit ämnesomsättningens betydelse för vilken effekt du kan förvänta dig. Menakur innehåller växtöstrogener från sojabönor, rödklöver, alfalfa och linfrön. Dessa växtöstrogener har visat sig ha en god effekt mot värmevallningar. Tack vare att Menakur endast innehåller naturliga ingredienser kan produkten intas regelbundet utan risk för biverkningar. Du kan med andra ord använda Menakur varje dag.

thor
Slipp värmevallningarna: Besvären har minskat markant hos många av våra kunder

Växtöstrogenet i Menakur är rikt på naturliga, östrogenliknande isoflavoner som kan minska värmevallningarna och återställa hormonbalansen i kroppen.

Din övergångsålder

Menakur kan lindra klimakteriebesvär som värmevallningar, nattsvettningar, rastlöshet och humörsvängningar. Menakur innehåller dessutom D-vitamin, kalcium och magnesium – som är viktiga för att stärka skelettet. Här i Norden är benbrott vanligt och kvinnor är särskilt utsatta. Under klimakteriet minskar benmassan drastiskt. Kvinnor har dessutom lägre benmassa än män och drabbas därför oftare av benskörhet.

Ta hand om dina ben i övergångsåldern!

När du kommer i klimakteriet är det viktigt att du får i dig ämnen som stärker skelettet. Menakur innehåller ingredienser som ger ett viktigt tillskott av näring under denna period då många förändringar sker i kroppen.

Vad bör jag göra?

Använd Menakur varje dag. Ta en tablett i samband med dagens första och sista måltid. Du kan även ta båda tabletterna samtidigt, det viktigaste är att du tar din dagsdos varje dag. Vi rekommenderar att du använder Menakur regelbundet, så att du får full nytta av produktens alla fördelar. Flera tusen kvinnor i Skandinavien har fått hjälp med sina klimakteriebesvär genom att använda Menakur. Det är vi naturligvis väldigt stolta över!

May Ingunn är en av dem. Läs hennes berättelse här.